Home

Achtergrond

Fischer Boel prijst China voor aanpak Mexicaanse griep

Mariann Fischer Boel, de landbouwcommissaris van de EU, prijst China voor haar maatregelen tegen de Mexicaanse griep.

Dat meldt staatspersbureau Xinhua. De importstop voor varkensvlees uit onder meer de VS is volgens haar wetenschappelijk van aard.

“Ik was blij te duidelijk te zien dat importstops gebaseerd zijn op wetenschappelijk bewijs. Daarom is de Europese Unie niet geraakt door enige importstop voor vlees”, aldus Fischer Boel. Fischer Boel deed de uitspraken tijdens een werkbezoek aan China.

Ze wordt vergezeld door 11 directeuren van voedingsbedrijven met een totale omzet van 27 miljard euro. Onder hen ook zuivelhandelsbedrijf Hoogwegt, aardappelexporteur HZPC en vleesproducent Vion.

De waarde van de handel in landbouwproducten tussen de EU en China steeg de laatste 4 jaar met 82 procent, aldus Fischer Boel. Volgens haar kan de waarde nog sterker groeien wanneer China en de EU vaker en dieper met elkaar samenwerken.

De Deense beveelt China aan de herkomst op producten te vermelden via labels. Fischer Boel denkt dat China op dit terrein nog veel kan leren van Europa, waar 800 labels bestaan, van vlees tot wijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.