Home

Achtergrond 502 x bekeken

File van koeien als protest tegen aanleg weg

Als protest tegen de mogelijke aanleg van een nieuwe snelweg rond Utrecht, vormden tientallen koeien zaterdag een file in de weilanden van landgoed Rhijnauwen bij Bunnik.

Actievoerders en de koeien protesteerden tegen de plannen voor de verbindingsweg tussen A12 en A28, dwars door het natuurgebied bij Utrecht. Het actiecomité Weg met de Weg organiseerde het protest. Ongeveer driehonderd mensen deden mee aan de actie.

De koeien die in de file stonden, zijn van Kees van Dijk. Zijn weilanden liggen gedeeltelijk op het door Rijkswaterstaat geplande tracé. De dieren hadden allemaal een dekje op. Deze waren beschilderd door kinderen van basisscholen in Bunnik.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.