Home

Achtergrond 245 x bekeken 3 reacties

Fiat wil loskoppeling autodivisie en landbouwmachines

Fiat overweegt de komende weken de autodivisie los te koppelen van haar overige activiteiten, waaronder het bouwen van landbouwmachines.

Dat heeft topman Sergio Marchionne bekendgemaakt in een statement voor de pers. Fiat is eigenaar van trekkerfabrikant Case New Holland (CNH), dat in Amsterdam geregistreerd staat maar in de praktijk een Amerikaanse onderneming is. CNH is van oudsher één van de meer winstgevende onderdelen van Fiat, maar leed het laatste kwartaal 97 miljoen euro (126 miljoen dollar) verlies.

Fiat is van plan het Amerikaanse Chrysler over te nemen. Die onderneming vroeg onlangs surseance van betaling aan. Fiat is tevens openlijk geïnteresseerd in de Duitse autobouwer Opel, nu onderdeel van het noodlijdende General Motors.

Analisten speculeerden eerder dat Fiat voor een overname geld nodig heeft, en daarom CNH moet verkopen. Verzelfstandiging, met inbegrip van vrachtwagen- en busbouwer Iveco behoort ook tot de mogelijkheden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  foreverblue

  Ik heb een droom. Als alle Ford liefhebbers, en dat zijn er wereldwijd heel veel, nu eens 50 euro inleggen. Dan kopen we CNH van Fiat, dan verkopen we CaseIH/Steyr aan Agco. Met de afspraak dat ze weer fatsoenlijke trekkers in Neuss gaan bouwen.
  De naam Newholland wordt gebruikt voor de oogstmachines en de blauwe trekkers heten weer FORD, met het daarbij behorende gevoel en kwaliteit.
  Ach het zal wel een droom blijven....

 • no-profile-image

  rob

  ja dan heb je weer de zelfde kwaliriet als vroeger, maar ja je kunt ook wachten tot dan alle cnh rijders overstappen op een van de agco merken dan hoeven ze niks meer te verkopen!!

 • no-profile-image

  Agriaffaires: landbouwmachines

  Internationale marktplaats voor de aan- en verkoop van tweedehands landbouwmachines: tractors, combines, inkuilmachines en landbouwmachines.

Of registreer je om te kunnen reageren.