Home

Achtergrond 211 x bekeken 1 reactie

Exquise piepers van 35 euro per kilo in restaurant

Nederlandse akkerbouwers durven er niet eens van te dromen: aardappelen voor 35 euro per kilo.

Restaurant Loc23 in het Brabantse Zevenbergen serveert deze delicatesse. Dat meldt BN/DeStem. De piepertjes met als rasnaam La Bonotte groeien op een eilandje bij de monding van de Franse rivier de Loire. De zee overspoelt regelmatig de zandgrond waarop ze groeien, zodat ze volgens de restauranthouder een zilte, nootachtige smaak krijgen.

De oogst van het zeldzame ras bedraagt dit jaar 100 ton. Voor het eerst is La Bonotte in Nederland verkrijgbaar, behalve in Loc23 ook nog in een paar andere restaurants.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    volkstuinder

    Lang geleden is een zending pootaardappelen van het ras "Opperdoeser Ronde"naar Frankrijk verstuurd. Op enkele plaatsen in ZW Frankrijk wordt dit materiaal om reden van z'n perfecte smaak nog steeds vermeerderd.Inmiddels heeft men dit ras daar de naam "Bonotte" gegeven. Kenners zullen in het veld en aan de bijzonder diepe ogen de Opperdoeser herkennen. Niet zo erg exclusief dus. Even de Greenery bellen!

Of registreer je om te kunnen reageren.