Home

Achtergrond 156 x bekeken 1 reactie

Explosieve stijging Mexicaanse griep in Japan

Het aantal besmettingen met de Mexicaanse griep in Japan neemt hand over hand toe. De ziekte is in het Aziatische land inmiddels vastgesteld bij 80 mensen.

Een dag eerder was het zogeheten H1N1-virus nog vastgesteld bij slechts twaalf mensen. Onder de zieken zijn 72 scholieren uit de westelijke steden Osaka en Kobe. Velen van hen zijn niet in het buitenland zijn geweest, aldus het Japanse ministerie van Gezondheid. Uit angst voor verdere verspreiding van het virus blijven meer dan duizend scholen en kleuterscholen in de regio voorlopig dicht.

De belangrijkste epidemioloog van Japan, Masato Tashiro, vreest dat het aantal besmettingen nog verder oploopt. Enkele honderden Japanners hebben de Mexicaanse griep mogelijk onder de leden.

Ook in Groot-Brittannië loopt het aantal griepgevallen hard op. Zondag maakte de Health Protection Agency (Gezondheidsbescherming) van de Britse overheid veertien nieuwe besmettingen bekend. Daardoor komt het totale aantal gevallen op 101, waarvan meer dan de helft in de hoofdstad Londen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gert

    Uit publicaties uit het buitenland blijkt dat het virs afkomstig is uit een lab. Mogelijk zelfs een gentechvirus. Dit is nog maar het begin. Er staat ons nog heel wat ellende te wachten met de zware druk op mensen van chemiegiganten om gentech. cisgenese, gemanilukeerde en genodificeerde (geknutsel met genen) versneld en onbetrouwbaar op de markt te brengen om enkel hun eigen gewin. Wij zijn nog slechts proefpersonen voor het grote geld van de top. De ex-onderminister van landbouw uit het Grootste gentech.land Argentinië is hier ook weer op bezoek terwijl hij toch op de lijst stond van "niet welkome personen". De zware lobby op versnelde markttoelating van die troep gaat dus gewoon door, ondanks alles. Niet om vrolijk van te worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.