Home

Achtergrond 189 x bekeken

Europese Unie erkent belang van Fair Trade

Fair Trade producten spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van voedingsketens in de Derde Wereld.

Dat verklaart de Europese Commissie in een statement. Wel vinden de bestuurders dat de beweging definities moet aanscherpen.

Volgens de Britse EU handelscommissaris Catherine Ashton heeft het concept zich bewezen blijkens de interesse van consumenten. Voor Fair Trade producten als koffie en chocolade wordt meestal een hogere prijs betaald. Bovendien worden arbeidsrechten gerespecteerd.

Het is volgens Ashton wel van belang dat consumenten, bedrijven en overheden goede keuzes kunnen maken. Hiervoor moeten criteria en standaarden van de Fair Trade organisatie wel blijvend worden aangescherpt en verduidelijkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.