Home

Achtergrond 186 x bekeken

'Erkenning GlobalGap kan export product stimuleren'

De export van groente en fruit kan een impuls krijgen door een internationale erkenning van het voedselveiligheidssysteem.

Dat verwacht de Nederlandse koepelorganisatie voor supermarkten CBL.

GlobalGap maakte bekend dat het systeem voor groente en fruit erkend is door het Global Foodsafety Initiative (GFSI). Dat is een wereldwijde organisatie van fabrikanten en winkelketens. Met een GFSI-erkenning kunnen mogelijk extra markten zich openen. "Er zijn partijen die alleen GFSI-erkende producten inkopen."

GFSI wil de versnippering in voedselveiligheidssystemen tegengaan. Als GFSI meer teeltsystemen erkent, worden deze gelijkgesteld aan GlobalGap en kunnen Nederlandse winkels makkelijker in het buitenland bijkopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.