Home

Achtergrond 167 x bekeken

Elektrische vuilniswagen maakt Rotterdam schoon

Met ingang van vandaag beschikt Rotterdam over een elektrische vuilniswagen.

Volgens afvaldienstverlener Van Gansewinkel is het een wereldprimeur. De vrachtwagen wordt bij wijze van proef ingezet om bedrijfsafval te verzamelen in de binnenstad van Rotterdam. De wagen vervoert het afval naar de AVR in Rotterdam-Zuid. Daar wordt het afval verbrand en omgezet in elektriciteit, die de vuilniswagen weer gaat aandrijven.

Door de inzet van de vuilniswagen probeert het bedrijf de uitstoot van CO2 van de voertuigen tot nul terug te brengen. Het project is opgezet in samenwerking met Rotterdam Climate Initiative (RCI), dat op termijn een halvering van de uitstoot aan CO2 beoogt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.