Home

Achtergrond 133 x bekeken

Egyptische varkensboeren protesteren tegen ruiming

Varkensboeren in de Egyptische hoofdstad Caïro hebben zich zondag verzet tegen het ruimen van hun dieren. Tussen de driehonderd en vierhonderd mensen gooiden flessen en stenen naar de politie, die de varkens kwam verwijderen.

Dat meldde een verslaggever van het Franse persbureau AFP zondag.

De politie vuurde rubberkogels af en gebruikte traangas om de menigte uiteen te drijven.

Egypte besloot tot het ruimen van alle varkens na de uitbraak van de Mexicaanse griep. Dat is een menselijk virus dat bestaat uit een mengsel van het 'gewone' griepvirus, het vogelgriepvirus en het varkensgriepvirus. Vanwege het laatste element wordt het H1N1-virus ookwel de varkensgriep genoemd.

Egypte telt 300.000 tot 400.000 varkens, die door de christelijke minderheid worden gehouden en gegeten. De moslimmeerderheid in het land beschouwt varkens als onreine beesten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.