Home

Achtergrond

Efteling trekt opnieuw meeste bezoekers

De Efteling heeft vorig jaar opnieuw de meeste bezoekers getrokken.

Er kwamen 3,3 miljoen mensen naar het attractiepark in Kaatsheuvel, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) dinsdag. De organisatie bekeek welke uitstapjes het populairst waren. Op nummer twee eindigden de rondvaarten in de Amsterdamse grachten, met 2,7 miljoen mensen. Dat waren er in 2007 nog 3,2 miljoen.

Diergaarde Blijdorp haalde met 1,6 miljoen bezoekers de derde plaats, gevolgd door Burgers' Zoo en het Van Gogh Museum, die beide 1,5 miljoen bezoekers haalden. De Zaanse Schans en Dierenpark Amersfoort zagen hun bezoekersaantallen fors dalen. De Zaanse Schans trok vorig jaar 705.000 bezoekers, 140.000 minder dan in 2007. Naar Amersfoort kwamen 700.000 mensen, bijna 50.000 minder dan een jaar eerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.