Home

Achtergrond 181 x bekeken

Eerste WK Druivenkrenten in Monster

Het netjes uitdunnen van trossen druiven staat vanaf vandaag centraal tijdens het Wereldkampioenschap Druivenkrenten op Themapark De Westlandse Druif in Monster.

Het is de eerste keer dat dit WK plaatsvindt.

Een woordvoerster liet vandaag weten dat het drie maanden duurt voor de winnaar bekend is. Zij legde uit dat druiven een bepaalde groei doorstaan. Eerst begint de bloei en dan zijn er een soort kleine korreltjes. "De tros moet dan worden uitgedund, het zogenoemde krenten. Ongeveer een derde van de korreltjes wordt eruit gehaald zodat de anderen genoeg ruimte krijgen om grote tafeldruiven te worden.''

Iedere deelnemer krijgt een eigen boom waarvan alle trossen (ongeveer twaalf) gekrent moeten worden. Het karwei moet zaterdag af zijn. Een jury bekijkt dan het resultaat maar ook nog in juli (halverwege de groei) en tegen de tijd dat de trossen geoogst zullen worden, in september.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.