Home

Achtergrond 181 x bekeken 1 reactie

EenVandaag: PVV wint verkiezingen

De PVV van Geert Wilders lijkt de grootste partij te worden bij de verkiezingen voor het Europees parlement.

Dat blijkt uit een opiniepeiling van EenVandaag onder 23.000 deelnemers. Van de mensen die in de peiling zeggen te gaan stemmen kiest 21 procent voor de PVV, zo meldt de redactie van het televisieprogramma vrijdag. Dat zijn vierduizend mensen.

Volgens het onderzoek trekt de partij ook dit jaar stemmers weg bij de VVD en het CDA. 23 Procent van de mensen die nu voor de PVV willen kiezen, koos bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2006 voor de VVD; 17 procent ging toen voor het CDA. 23 Procent stemde toen ook al op de PVV.

Uit de peiling blijkt verder dat de gemiddelde PVV-stemmer een getrouwde man is van ongeveer 48 jaar. Hij heeft geen religieuze overtuiging en woont in een koopwoning in een kleinere stad of een dorp.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Ook veel boeren zullen anders stemmen dan ze gewoon waren,veel onvrede over het huidige Europese beleid met de overdreven regelgeving en Natura 2000 die de boeren hard treft,ook de lage prijzen doen doen hier geen goed aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.