Home

Achtergrond

EU springt armste landen bij in crisis

De EU gaat zich inzetten om de ontwikkelingslanden te helpen bij het bestrijden van de economische crisis.

De Europese Investeringsbank (EIB) zal extra leningen verstrekken en de Europese Commissie geeft meer begrotingssteun. Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) heeft dat dinsdag gezegd na beraad met zijn EU-collega's. Koenders toonde zich zeer bezorgd over de situatie van de armste landen. Zij worden onevenredig hard getroffen door de crisis doordat "de export in een vrije val is beland''. Hierdoor is een enorme financiële drooglegging ontstaan in deze landen, aldus Koenders.

De minister kon nog niet zeggen welke omvang de extra EU-steun heeft. Wel mag de Europese Commissie geld dat eigenlijk later zou worden besteed eerder uitgeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.