Home

Achtergrond 14 reacties

EU-melkprijzen maart op laagste niveau sinds tien jaar

De gemiddelde Europese voorschotmelkprijzen bevinden zich met een prijs van € 26,57 per 100 kg melk op het laagste niveau sinds tien jaar. FrieslandCampina is daarbij bijna hekkensluiter.

Dit blijkt uit de Internationale Melkprijsvergelijking van LTO Nederland. Sinds de start van deze vergelijking in 1999 is dit de laagste gemiddelde voorschot melkprijs van maart.

Ten opzichte van februari 2009 betekent dat een daling van € 3,02 per 100 kilo melk en vergeleken met dezelfde maand vorig jaar een daling van € 9,85 per 100 kilo of 27 procent.

Laagste uitbetaler is het Ierse Glanbia met een prijs van € 21,01 per 100 melk. FrieslandCampina volgt op de voet, met € 21,44 per 100 kilo

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Gelukkig dat Friesland Campina gefuseerd is anders zaten wij op de laatste plaats in Europa. Echt fantastisch die fusie.

 • no-profile-image

  chris_keppens@skynet.be

  01/2009 en 02/2009 20Euro/100L
  03/2009 19Euro/100L
  Voor april spreken ze van 18 Euro.
  Allen op 25 mei 2009 naar de europese betoging in Brussel!!!!! bij géén succes wordt niet uitgesloten om de europese wegen lam te leggen om supermarkten niet meer te bevoorraden.

 • no-profile-image

  Econoom

  veertien dagen geen melk leveren in Europa en de prijs komt snel terug

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Jan, geen punt; de volgende keer gewoon opnieuw vragen en aangeven je te beroepen op de Wet Openbaarheid van Bestuur. Je (mondelijk) verzoek is dan een "WOB verzoek" en dus is FC wettelijk verplicht de hoogte van de salarissen kenbaar te maken.

 • no-profile-image

  Boerin

  Helemaal eens met melkveehouder, het is echt niet meer van deze tijd dat veehouders als eigenaren van de cooperatie geen idee hebben wat de top verdient. Opdracht aan onze regiobestuurders: werk er aan dat dit openbaar wordt.

 • no-profile-image

  student

  De markt is ziek. Maak hem beter met een paardenmiddel;Productie terugschroeven

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Nou nou, als dit het resultaat is (en blijft) van productiebeperking, fusie's en investeringen in toegevoegde waarde valt er toch een en ander uit te leggen door onze bestuurders.
  Het wordt de hoogste tijd dat er een beloningssysteem komt voor managers en bestuurders bij al onze coöperaties waarbij de prijs die de boer ontvangt het ijkpunt is voor de vaststelling hiervan.
  Zo lang het niet loon naar werken wordt, blijft het voor de producent dweilen met de kraan open!

 • no-profile-image

  gerrie

  Boeren moeten gewoon niet meer leveren aan FC, twee weken geen levering gaat met name in het dagverse stuk behoorlijke problemen opleveren voor uitleveren naar Retail en DC's en dan komt het pas in de media.

  Twee weken geen levering kost toch niet veel... melk is toch geen biet waard! Jammer van de vervuiling...

 • no-profile-image

  MELKVEEHOUDER

  Ondergemiddelde melkprijs bij FC bovengemiddelde beloning voor managers bij FC

 • no-profile-image

  Boesje

  Kijk maar eens naar April. Maart is weer 2 maanden terug. DOC is met 19.50 de laagste. Deze merkloze kaasbak scoort wederom slecht.

 • no-profile-image

  hugo

  Nogmaals, eigen schuld van de FC boeren. Moeten ze maar niet instemmen met zo'n fusie.
  Heb er daarom totaal geen medelijden mee

  Hugo

 • no-profile-image

  Jan vd V

  In de laatste FC vergadering werd gevraagd naar openbaarmaking van de bonussen/ salarissen van de top. Dit werd uit privacy- overwegingen niet gehonoreerd. Maar eigenlijk hoef ik dat ook niet meer te weten, want Tiny Sanders verdiende destijds naast een salaris van 1 MILJOEN EURO ook nog een bonus van 3,4 MILJOEN EURO!!! En na de fusie is de top alleen maar zwaarder geworden. Maar goed, we laten het met z'n allen gebeuren, toch....

 • no-profile-image

  Boerin

  Ik schrik er toch wel van dat Tiny Sanders zoveel geld (verdiende), waarvoor was eigenlijk die hoge bonus?
  Onze eigen top-mensen schamen zich dus niet om een torenhoge vergoeding te krijgen en de leden-melkveehouders een almoes toe te schuiven. Marktgericht betekent dus niet voor iedereen hetzelfde.

 • no-profile-image

  dirk

  Wordt je humeur er beter van als je het weet?

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.