Home

Achtergrond

'Duurzaam' varkensvlees binnenkort bij keurslager

Bij honderd keurslagers in Nederland ligt vanaf volgende week duurzamer varkensvlees in de winkels.

De varkens hebben tijdens hun leven verantwoord voer met soja gekregen. Voor dat veevoer is minder tropisch bos gekapt. Ook hebben ze onder betere omstandigheden geleefd. Hun staart hoefde onder meer niet te worden gecoupeerd. Het vlees draagt het milieukeurmerk voor milieu- en diervriendelijke varkenshouderij. Het is een initiatief van varkenshouders, keurslagers en de stichting Natuur en Milieu. Zij sloegen een paar jaar geleden de handen ineen om het varkensvlees te verbeteren.

Op 3 juni koopt minister Gerda Verburg (Landbouw) als eerste een stukje duurzaam varkensvlees. Het vlees kost iets meer, maar de initiatiefnemers hopen consumenten ervan te overtuigen dat het die prijs waard is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.