Home

Achtergrond 213 x bekeken

Duitse oogst vroege aardappelen gestart

De oogst van vroege aardappelen is in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Pfalz van start gegaan.

Het gros van de vroege aardappelen in Duitsland wordt in deze deelstaten geteeld.

De oogst in Noordrijn-Westfalen is een paar dagen eerder gestart dan vorig jaar, meldt de Landbouwkamer van de deelstaat. Hier wordt dit jaar 3.800 hectare vroege aardappelen geteeld. De landbouwkamer verwacht een oogst van 130.000 ton.

Ook in Rijnland-Pfalz is de oogst begonnen. In deze deelstaat worden de vroege aardappelen voornamelijk onder plastic geteeld. Volgens de nieuwssite Ernährungsdienst zijn de aardappelen hier nog onvoldoende afgehard en is het zetmeelgehalte nog ondermaats. Veel akkerbouwers verkopen de aardappelen aan huis.

Of registreer je om te kunnen reageren.