Home

Achtergrond 220 x bekeken

Duitse consument kiest vaker voor dunne asperges

De Duitse consument koopt dit seizoen duidelijk vaker dan voorheen dunnere asperges van handelsklasse 2 met een diameter van 12 tot 16 millimeter.

Dat meldt de Nedersaksische boerenbond Landvolk. Volgens de bond is deze ontwikkeling niet alleen een uitvloeisel van het vergrote prijsbewustzijn in verband met de crisis. "De eetgewoonten zijn ook veranderd. De consument vindt dunne stengels nu lekkerder," meent Fritz Bormann, voorzitter van de Arbeitsgemeinschaft Nienburger Spargel.

Met nog zo’n drie weken te gaan voor de afsluiting van het oogstseizoen is ruim 60 procent van de beschikbare asperges gestoken. De rond de achthonderd Nedersaksische telers zijn daarmee verder met de oogst dan in andere jaren, aldus Landvolk.

Of registreer je om te kunnen reageren.