Home

Achtergrond

Draagbaar apparaat ontdekt virus razendsnel

Binnen enkele minuten ontdekken of iemand is besmet met een virus.

Dat is mogelijk met een draagbaar apparaat dat het bedrijf Ostendum van de Universiteit Twente in Enschede heeft ontwikkeld. Het bedrijf komt in 2010 met het apparaatje op de markt, zo liet de Universiteit Twente vandaag weten.

Het apparaatje is bedoeld om verspreiding van virussen zo snel mogelijk te voorkomen. Met de beschikbare methoden duurt het nu nog enkele uren tot dagen voordat een virusbesmetting kan worden vastgesteld. Volgens Ostendum kan het nieuwe apparaatje binnen vijf minuten de Mexicaanse griep bij iemand vaststellen als het bedrijf beschikt over een antistof voor het betreffende virus. Het apparaatje werkt met een speeksel- of bloedmonster van de te testen persoon.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.