Home

Achtergrond

Diplomaten wonen rechtszaak Suu Kyi bij

Een handjevol Myanmarese journalisten en circa dertig diplomaten zijn woensdag aanwezig geweest bij de rechtszaak tegen de Myanmarese oppositieleidster Aung San Suu Kyi.

Het was voor het eerst dat de militaire junta journalisten toestaan in het proces tegen de toonaangevende activiste. Volgens een van de diplomaten zag Suu Kyi er ”zelfverzekerd” uit. Ze ”bruiste van energie” en bedankte de journalisten en diplomaten voor hun komst. ”Ik hoop u allen in betere tijden terug te zien”, aldus Suu Kyi.

Tot nog toe kwam alleen informatie over de zaak naar buiten via de advocaten van Suu Kyi. Zij wordt vervolgd omdat zij de voorwaarden van haar huisarrest zou hebben geschonden. Een Amerikaan zou zich enkele dagen in haar woning hebben opgehouden. Suu Kyi, die al jaren huisarrest heeft, kan vijf jaar cel krijgen.

Mogelijk heeft de junta besloten tot enige versoepeling na internationale kritiek, ook van buurlanden in Zuidoost-Azië, die zich normaal gesproken terughoudend opstellen ten opzichte van het regime.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.