Home

Achtergrond

Danone zoekt forse kapitaalinjectie

Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone wil 3 miljard euro ophalen door nieuwe aandelen te verkopen aan bestaande aandeelhouders.

Het geld zal vooral worden gebruikt om de schuldenlast van het bedrijf te verminderen, zo maakte Danone maandag bekend.

"Het geld is bedoeld om de financiële structuur aan te passen aan de sterk veranderde omstandigheden, zodat we groeikansen makkelijker kunnen grijpen'', aldus Danone-topman Emmanuel Faber. Aan het einde van vorig jaar had Danone een totale schuld van bijna 8 miljard euro.

De aandelen worden volgens Faber afhankelijk van de marktomstandigheden in de komende dagen uitgegeven. Het aandeel Danone steeg maandag op de beurs in Parijs tot 39,62 euro. Daarmee was het bedrijf ruim 1 procent meer waard dan bij het slot van de handel op vrijdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.