Home

Achtergrond 312 x bekeken

Danish Crown bezuinigt weer

Danish Crown gaat opnieuw bezuinigen. Dat heeft het Deense vleesconcern vandaag bekendgemaakt bij de presentatie van resultaten in de eerste helft van het boekjaar 2008/2009.

Het maatregelenpakket is een nadere invulling van het eerder door het bedrijf gelanceerde strategieplan DC Future. Volgens directietopman Kjeld Johannesen ontkomt het concern er niet aan om het snoeimes nogmaals te gebruiken vanwege de crisis in de varkenshouderij.

Als er geen maatregelen worden genomen om de uitbetaling op te krikken dreigt het bij voorbaat al ernstig verzwakte grondstoffundament onder het concern nog verder weg te zakken. Dat het concern in het op 1 oktober 2008 begonnen boekjaar beter uit de bus kwam dan het zelf had voorzien doet daaraan niets af, aldus Johannesen. De topman schrijft deze meevaller vooral toe aan de vleeswarenactiviteiten. De omzet van het concern steeg daardoor in vergelijking met de eerste helft van voorafgaand boekjaar met 134 miljoen euro naar krap 3,05 miljard euro.

De nettowinst kwam uit op 60 miljoen euro. Dat was ondanks de opluchting dat de winst niet nog minder was, wel 9 miljoen euro lager dan na de eerste zes maanden van 2007/2008. Toen zag Danish Crown de winst overigens ook al flink dalen en leverde het in de eerste helft 17 miljoen euro winst in.

Of registreer je om te kunnen reageren.