Home

Achtergrond

'Cultuurprobleem bij VROM'

De Algemene Rekenkamer heeft flinke kritiek op het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM).

De rekenkamer spreekt dinsdag van hardnekkige problemen die al jaren slepen. Interne procedures worden niet nageleefd en het financieel bewustzijn wordt niet overal binnen het ministerie genoeg gevoeld. "Dit is een cultuurprobleem in de gehele organisatie'', stelt de kamer vandaag in het rapport over het jaarverslag van VROM over 2008.

Er zijn vorig jaar wel verbeteringen in gang gezet maar die zijn nog niet volledig uitgevoerd. Het is volgens de Algemene Rekenkamer belangrijk dat VROM een realistisch tijdschema hanteert en bewaakt.

Vanwege dat aanhoudende rammelende financiële beheer kan de rekenkamer niet beoordelen of de toekenning van lokale milieusubsidies (in kader van Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit NSL) in 2008 ordelijk en controleerbaar is verlopen. Dit laatste was toegezegd door minister Jacqueline Cramer. Het gaat om ongeveer 145 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.