Home

Achtergrond 357 x bekeken 1 reactie

Cramers plannen vallen ook bij VVD in goede aarde

De aanpassingen in de milieusubsidies die minister Jacqueline Cramer wil invoeren, vallen bij de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie in goede aarde, maar ook de VVD is erover te spreken.

De liberalen zijn heel kritisch over de subsidiëring van organisaties als Milieudefensie. GroenLinks reageert fel en verwijt de minister "een ongeloofwaardige vlucht naar voren''.

"Eindelijk. Prima dat ze dit doet'', liet VVD-milieuwoordvoerster Helma Neppérus vandaag weten. Ze verbaast zich er wel over dat de minister nu toegeeft dat subsidiegeld is besteed aan het voeren van rechtszaken. "Ik kreeg altijd te horen dat dat een onzinnig idee was, als ik daarover vragen stelde. Volgens de minister ging het geld alleen maar naar het dekken van vaste kosten.''

GroenLinkser Kees Vendrik heeft daarentegen forse kritiek op Cramer. "Zij verwijt de milieubeweging te weinig oplossingsgericht te zijn, terwijl zij met de uitvoering van haar eigen oplossingen hopeloos achterligt.'' Hij noemt het klimaatbeleid en duurzaam inkopen door het Rijk, verwijzend naar de zogenoemde Verantwoordingsbrief over het kabinetsbeleid van het afgelopen jaar. "Maar ook bleek deze minister niet in staat om te voorkomen dat de vliegtaks werd afgeschaft en dat de kilometerheffing werd uitgesteld.''

Ondanks de kritiek staat GroenLinks wel open voor vernieuwing van het subsidiestelsel. Maar 'oplossingsgericht' is als criterium volgens Vendrik subjectief en kan gemakkelijk gebruikt worden om ongewenste kritiek te smoren.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bart

    Gaat mijn gift nog alleen naar milieuorganisaties en ze kunnen bij mij ook gratis onderdak krijgen. Stop ik met postgiroloterij en dergelijke onzin. Ook maar eens kritisch zijn. Vrijwilligerswerk alleen nog in dienst van milieuorganisaties! Tirannie van de overheid..best..mij krijgen ze er niet mee. Geen urenlang meer lopen langs de huizen met collectes voor een gezondheidskwaal. Dat is water naar de zee dragen. Bij de bron beginnen. Straatgerichte acties tegen gif en fijnstof dat die ziektes veroorzaakt....en naar de rechter..en opnieuw naar de rechter.. Nu uit protest tegen dit wanbeleid. Of gaat haar verstandsverbijstering nog voorbij?

Of registreer je om te kunnen reageren.