Home

Achtergrond 274 x bekeken

Congres over voeding en psyche

Zitten psychische aandoeningen en asociaal gedrag louter tussen de oren en is intelligentie een erfenis van de ouders?

Het congres Voeding & Psyche, dat zaterdag 31 oktober in Universitair Medisch Centrum Utrecht wordt gehouden, moet antwoorden geven op onder meer deze vragen.

De conferentie, met als ondertitel IQ, gedrag en depressie, wordt gehouden door Ortho, het eerste tijdschrift in Nederland op orthomoleculair gebied. Een van de sprekers is professor Stephen Schoenthaler, verbonden aan de California State University, Stanislaus, in de Verenigde Staten. Hij deed onderzoek naar de invloed van voeding en voedingssupplementen op het gedrag.

Voeding en depressie

De conferentie, waar ieder jaar gemiddeld ruim tweehonderd mensen aan deelnemen, is bedoeld voor onder anderen artsen, therapeuten, psychologen, diëtisten, apothekers en wetenschappers. Het congres moet ook vragen beantwoorden als: zijn verslavingsziekten hoofdzakelijk het terrein van de psychiater of liggen er ook biochemische processen, in de hersenen of elders in het lichaam, aan ten grondslag? Zijn deze dan met voeding en voedingssupplementen te beïnvloeden?

Verschillende sprekers leveren een bijdrage tijdens het seminar. De wetenschapper Jos Wielders houdt een lezing over vitamine D-gebrek in Nederland. Hij vraagt zich of er een verband is met depressie. Daarnaast presenteert wetenschapper Robert Linschoten zijn ervaringen met de invloed die een trage schildklier kan hebben op de psychische gesteldheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.