Home

Achtergrond

Commissie wist dat omstreden medicus elders werkte

De klachtencommissie van het Medisch Spectrum Twente wist vorig jaar april dat de omstreden neuroloog E.J.S. na diens gedwongen vertrek bij het ziekenhuis in 2004 bij een Duitse kliniek heeft gewerkt.

Dat liet een voorlichter van het ziekenhuis vandaag weten. Opmerkelijk is dat de directie van het ziekenhuis er pas dit jaar van op de hoogte was dat de neuroloog van werkkring was veranderd. J.S. werd vijf jaar geleden de laan uitgestuurd, omdat hij onder invloed van medicijn- en drugsverslaving tientallen foutieve diagnoses zou hebben gesteld.

De klachtencommissie had de raad van bestuur niet ingelicht. "" Dat hoeft ook niet, want de klachtencommissie is een onafhankelijk orgaan binnen het ziekenhuis. De raad van bestuur mag nooit interveniëren in de klachten die binnenkomen'', zei de voorlichter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.