Home

Achtergrond 159 x bekeken

College Barendrecht definitief tegen CO2-opslag

Het college van burgemeester en wethouders van Barendrecht heeft een negatief principebesluit genomen over het project voor de ondergrondse CO2-opslag in de Zuid-Hollandse gemeente.

Het college vindt dat niet alle vragen die het college aan het ministerie van VROM en Shell had gesteld over het project, bevredigend zijn beantwoord. Bovendien ontbreekt het onder de inwoners van Barendrecht aan draagvlak voor de opslag van CO2, zo maakte het college vandaag bekend.

Shell wil in Barendrecht de kooldioxide die afkomstig is van zijn raffinaderij in de Rotterdamse haven, opslaan in uitgeputte aardgasvelden. De oliegigant kreeg daarvoor subsidie van minister Jacqueline Cramer van Milieu.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.