Home

Achtergrond 125 x bekeken

Christelijke school schorst homoseksuele leraar

De School met de Bijbel in de Gelderse plaats Emst heeft een leerkracht op non-actief gesteld nadat die had meegedeeld dat hij homoseksueel is.

Het bestuur van de christelijke basisschool vindt dat de geaardheid van de docent op gespannen voet staat met de grondslag en doelstellingen van de school en dat zijn dienstverband daarom niet kan worden voortgezet. Dat staat in een brief van het schoolbestuur aan de ouders van de leerlingen die Omroep Gelderland vrijdag heeft gepubliceerd. Een woordvoerder van de school bevestigde dat de leerkracht momenteel niet werkt, maar benadrukte dat van ontslag geen sprake is. De school praat met de docent over een mogelijke oplossing, aldus de zegsman. Verder wilde hij niet op de kwestie ingaan.

Onderwijsminister Ronald Plasterk zei vrijdagmiddag na afloop van de ministerraad dat discriminatie niet mag, maar dat hij over dit specifieke geval niets kon zeggen. Hij kent de achtergrond niet. De kwestie zou eventueel aanleiding kunnen zijn om naar de rechter of de Commissie Gelijke Behandeling te stappen, overwoog hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.