Home

Achtergrond

Chinese supermarktketen zoekt Nederlandse voedingsproducten

De Chinese supermarktgigant Lianhua is naarstig op zoek naar Nederlandse producenten van voedingsmiddelen.

Ze belegt op 26 mei in samenwerking met het Nederlandse Centrum voor Handelsbevordering een bijeenkomst in Den Haag, in de aanloop van de Lianhua European Foods Fair.

Lianhua is opgericht in 1991 en is eigenaar van 3722 supermarkten, hypermarkten en gemakswinkels verspreid over heel China. Het bedrijf zoekt bedrijven die op het assortiment kunnen vergroten. Lianhua zoekt onder meer naar producenten van zuivel, graanproducten, vruchtensappen en bier.

Europese producenten leveren in vergelijk met Chinese ondernemingen een hoge kwaliteit en leveringszekerheid. De Chinese markt voor geïmporteerde voedingsmiddelen groeide in 2008 met 22 procent. Europese voedingsmiddelenproducenten nemen 36 procent uit van de voedingsimporten van China.

Of registreer je om te kunnen reageren.