Home

Achtergrond 191 x bekeken

Chinese productie varkensvlees stijgt 5,5 procent

China produceert dit jaar naar verwachting 5,5 procent meer varkensvlees dan vorig jaar met 51,4 miljoen ton.

Daarmee produceert China de helft van de totale wereldproductie van varkensvlees. Die stijgt dit jaar met 1,9 procent naar 100,2 miljoen ton. Dat blijkt uit schattingen van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

Europa staat op de tweede plaats in de Amerikaanse ranglijst van belangrijkste varkensvleesproducenten met een productie van 22,1 miljoen ton dit jaar. Dat betekent een daling met 1,9 procent ten opzichte van vorig jaar. De Verenigde Staten produceren dit jaar naar verwachting 2,5 procent minder varkensvlees met 10,3 miljoen ton. De Russische productie stijgt dit jaar met 4,1 procent naar 2,15 miljoen ton.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.