Home

Achtergrond 176 x bekeken

China breidt importstop Amerikaans varkensvlees uit

China heeft de importstop voor Amerikaans varkensvlees uitgebreid met 17 staten.

Aanleiding is de Mexicaanse griep, eerder varkensgriep genoemd, die volgens China overdraagbaar kan zijn via vlees, wat wordt ontkend door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Het aantal Amerikaanse staten waarvandaan nu geen varkensvlees kan worden uitgevoerd is gegroeid tot 36. Het verbod is geldig voor vers, bevroren en verhit vlees, als ook varkensproducten van varkens die zijn geslacht in deze staten.

Er zijn nu bijna 20 landen die vlees uit door Mexicaanse griep getroffen gebieden, zoals de VS, Canada en Mexico maar ook Nederland weren. China en Indonesië zijn hiervan de belangrijkste leden van de Wereldhandelsorganisatie WTO.

Zij moeten anders dan bijvoorbeeld Rusland en Oezbekistan daarom bewijs aandragen dat een verbod noodzakelijk is vanwege de volksgezondheid. Rusland geldt normaliter meer dan China als een belangrijke markt voor Amerikaanse producten.

Lees ook WTO en VN veroordelen invoerstop vlees

Of registreer je om te kunnen reageren.