Home

Achtergrond 172 x bekeken

Chaotische ochtendspits

Het verkeer had vanochtend op diverse plaatsen last van de gevolgen van het noodweer dat in de nacht van maandag op dinsdag over Nederland trok.

Rond acht uur stond er bijna 350 kilometer file op de snelwegen, aldus de ANWB. Ook het treinverkeer heeft flinke last van het noodweer. De vertragingen kunnen oplopen tot ruim een uur, meldde dinsdagmorgen een woordvoerder van spoorbeheer ProRail.

Door wateroverlast sloot de politie de A20 bij het Kleinpolderplein in Rotterdam in beide richtingen af, waardoor de ruit rond Rotterdam deels volliep. Op de A16 Breda-Rotterdam stond rond acht uur 25 kilometer file voor het Terbregseplein, de aansluiting op de A20.

Op de A10 ontstond een overstroming tussen de afslagen IJmuiden en Geuzenveld waardoor de politie de weg moest afsluiten. Inmiddels is weer één rijstrook open. De verwachting is dat het water pas in de loop van de middag weg is.

Tussen Den Bosch en Utrecht liep het verkeer vast door een noodvangrail die op de weg was geblazen en waar een auto op was gebotst. De file groeide tot meer dan 30 kilometer. Ook tussen Utrecht en Den Haag staat een lange file.

Op het spoor liggen veel takken en soms hele bomen. Door de bliksem is de stroomvoorziening aan de bovenleidingen op veel plaatsen onderbroken. Het herstel daarvan kan nog wel enkele uren duren. Rondom Amersfoort rijden helemaal geen treinen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.