Home

Achtergrond

Celstraf voor Surinaamse oud-minister

De Surinaamse oud-minister Siegfried Gilds van Justitie en Politie is vandaag veroordeeld tot een jaar onvoorwaardelijke celstraf.

De rechtbank in Paramaribo achtte hem schuldig aan onder meer het witwassen van geld. Hij is niet schuldig bevonden aan lidmaatschap van een criminele organisatie

De advocaat van Gilds heeft hoger beroep aangetekend. In afwachting daarvan is de ex-minister op vrije voeten gesteld. Gilds stapte begin 2006 op als minister, nadat het Openbaar Ministerie had verklaard hem te verdenken van betrokkenheid bij de criminele activiteiten van een neef, die kort daarvoor in Nederland was veroordeeld. De neef had onder meer voor miljoenen euro's panden in Nederland en Suriname gekocht met uit misdrijven verkregen gelden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.