Home

Achtergrond

Carrefour voor de rechter om vlees-etiket

De Franse supermarktketen Carrefour is beschuldigd van een groot aantal overtredingen van de regels voor levensmiddelen.

Carrefour zou fouten maken bij het vermelden van het land van herkomst van vlees, minder vlees in een verpakking stoppen dan is vermeld, diepvriesproducten op een te hoge temperatuur opslaan en producten na de uiterste verkoopdatum verkopen.

De directie van Carrefour is voor de rechter verschenen in de Parijse voorstad Evry, waar het hoofdkantoor is gevestigd. De overtredingen zijn volgens de keuringsdienst in een reeks filialen in en rond de Franse hoofdstad vastgesteld.

Daarnaast heeft de arbeidsinspectie geconstateerd dat Carrefour veel tijdelijke werknemers niet alle gewerkte uren uitbetaald. Het Franse openbaar ministerie heeft voor alle overtredingen samen een boete geëist van 220.000 euro. Volgens een woordvoerster van het supermarktconcern "is de gezondheid van onze klanten nooit in gevaar geweest".

De rechter doet binnenkort uitspraak in de zaak.

Of registreer je om te kunnen reageren.