Home

Achtergrond

Canada, VS en Mexico hekelen griepboycot

De handelsministers van de VS, Canada en Mexico hebben de handelsboycot vanwege de uitbraak van Mexicaanse griep sterk veroordeeld.

Zij roepen handelsministers van andere landen op de handelsbeperkingen op te heffen. De handelsminister zeggen dat beperkingen worden opgelegd aan de handel in varkens, verkensvlees en andere vleesproducten, zonder dat er enige wetenschappelijk grondslag is voor zulke maatregelen. '

De boycots zijn bovendien niet in lijn met de internationale verplichtingen, vinden ze. "Deze ongerechtvaardige maatregelen zullen uitmonden in ernstige handelsverstoringen, die grote economische schade tot gevolg hebben", aldus de handelsministers in een gezamenlijke verklaring.

Of registreer je om te kunnen reageren.