Home

Achtergrond 212 x bekeken 2 reacties

CDA wil hogere straf voor geweld tegen agent

Het CDA wil dat geweld tegen politieagenten zwaarder wordt bestraft.

Als rechters onderscheid blijven maken tussen agenten en andere publieke dienstverleners, komt de fractie in de Tweede Kamer met een initiatiefwet om daaraan een einde te maken. Wat de christendemocraten betreft wordt de maximale straf voor mishandeling van agenten verdubbeld van vier tot acht jaar.

Dat heeft CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel vandaag aangekondigd. Hij heeft zich erover verbaasd dat de politierechter in Amsterdam gisteren uitsprak dat ambulancemedewerkers meer bescherming verdienen dan de politie, omdat agenten tijdens hun werk meer rekening moeten houden met agressieve reacties. Volgens Van Geel is dat een verkeerd signaal, omdat dat impliciet het beeld kan legitimeren dat agenten harder mogen worden aangepakt dan andere hulpverleners. "Wij vinden dit onderscheid onbegrijpelijk'', zei hij.

Van Geel benadrukte dat zijn pleidooi geen verwijt is aan het adres van individuele rechters, omdat de Tweede Kamer er is om de regels voor te schrijven en indien nodig aan te passen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    langer straffen, wordt het misschien wat rustiger op straat,veel gevangenissen staan toch leeg,het is de schuld van de rechters met die softe taakstraffen

  • no-profile-image

    Leen

    In NL dient ieder mens voor de wet gelijk te zijn, of hij/zij een uniform draagt of niet. De voorgestelde maatregel kan helemaal niet. De enige optie bij het terugdringen van geweld is zwaarder straffen, ongeacht wie het slachtoffer is.

Of registreer je om te kunnen reageren.