Home

Achtergrond

Brussel evalueert steun aan rundvlees- en kalversector

De Europese Commissie laat binnenkort de steun aan de rund- en kalfsvleeshouderij evalueren. Onderzoeksinstellingen kunnen tot 7 augustus een voorstel met offerte indienen.

Doel is om de steun aan de sectoren sinds de hervorming van het landbouwbeleid in 2003 onder de loep te nemen. Lidstaten kregen destijds de vrijheid om te bepalen wanneer zij de steun zouden loskoppelen van de productie. Nederland doet dat, met Frankrijk, pas volgend jaar.

Het onderzoek moet de verschillen in steun tussen de lidstaten in kaart brengen, en bekijken wat de gevolgen daarvan waren voor de productie, de concurrentiekracht en het inkomen in de genoemde sectoren. Daarnaast moet worden beoordeeld in hoeverre de bedrijfstoeslagen hebben bijgedragen aan het behoud van een extensieve productie en van het landschap.

Voor het onderzoek trekt de Commissie maximaal een half miljoen euro uit. Het moet uiterlijk eind 2010 klaar zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.