Home

Achtergrond 190 x bekeken 2 reacties

Brussel dreigt met sancties tegen Duitsland

De Duitse regering blijft weigeren de namen bekend te maken van boeren en bedrijven die Europese landbouwsubsidies ontvangen.

De Duitse landbouwminister Ilse Aigner meent dat de openbaarmaking van de namen van subsidieontvangers in strijd kan zijn met de wet op de bescherming van de privacy en persoonsgegevens.

Volgens Aigner hebben diverse rechtszaken uitgewezen dat bekendmaking van de namen via internet in strijd is met de wet. Boeren hebben de afgelopen tijd met succes korte gedingen aangespannen, deelt de bewindsvrouw mee. Zij vindt het tegen deze achtergrond zinvoller de zaak eerst nog eens te bespreken met de afzonderlijke deelstaten en met de Europese Commissie.

Brussel eist echter openbaarmaking. De eerste keer had dit eergisteren moeten plaatsvinden. Als de Duitsers in hun weigering volharden, dreigen er volgens een woordvoerder van de Europese Commissie sancties.

De Bondsrepubliek krijgt echter nog twee weken respijt van de Europese Commissie. In die tijd moet Duitsland de besprekingen omtrent de juridische complicaties afronden die door Aigner zijn aangekondigd.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    premiejager

    net als de bonusregeling afschaffen de hele premie. als je geen gegevens verstrekt kan niemand ze controleren en als je er goed over nadenkt klopt er toch al niets van. elke boer gemiddelt een minium inkomen aan premie. hier moet toch iets niet kloppen.

  • no-profile-image

    gerda

    De Duitse regering heeft gelijk. Hoeveel toeslag je beurt moet prive blijven. We publiceren toch ook niet de persoonlijke WAO- en bijstandsuitkeringen op internet? Laat staan ieders salaris.

Of registreer je om te kunnen reageren.