Home

Achtergrond 235 x bekeken

Bruinvis geboren in het Dolfinarium

In het Dolfinarium in Harderwijk is een bruinvis geboren.

Dat heeft het dierenpark donderdag bekendgemaakt. Het is de tweede bruinvis ter wereld die in gevangenschap is geboren. Een bruinvis is een zeezoogdier en komt ook voor in de Noordzee.

Het diertje, Kwin, maakt het goed. Omdat er weinig bekend is over pasgeboren bruinvissen is er een groep Deense verzorgers overgekomen om de Harderwijkers te helpen. In Denemarken is in 2007 de eerste gezonde bruinvis ter wereld in een dierenpark geboren.

Het geslacht van Kwin kan pas over enkele weken worden vastgesteld als de verzorgers het dier beter kunnen bestuderen. Bezoekers van het Dolfinarium kunnen Kwin en haar moeder Amber al zien. Het publiek wordt wel wat op afstand gehouden om moeder en jong zoveel mogelijk rust te geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.