Home

Achtergrond

Britse varkensprijs blijft hoger dan EU-gemiddelde

De Britse varkensprijzen bleef de afgelopen maand op peil, meldt het varkensschap BPEX.

De prijs per kilo geslacht gewicht lag eind april op € 1,67 (149,7 pence), ruim vijf pence meer dan een maand eerder en 31 pence meer dan in april vorig jaar.

Volgens BPEX is dat te danken aan drie factoren: de aanhoudende krapte bij de aanvoer van slachtvarkens, de hoge koers van de euro tegenover het Britse pond maar ook het toenemend aantal consumenten dat van duurder runder- of lamsvlees overstapt op varkensvlees.

Volgens de statistieken van BPEX is de Britse varkensprijs sinds begin dit jaar steeds hoger dan het gemiddelde in de Europese Unie.
Het varkensschap meldt verder dat de Britse slachtcijfers aanzienlijk lager blijven dan een jaar geleden. Tot februari is dat vooral te wijten aan het feit dat er een jaar eerder tijdelijk meer varkens werden aangevoerd om de door de MKZ-uitbraak opgelopen achterstand in te lopen.

In maart lag het slachtcijfer volgens BPEX lager, terwijl voorlopige cijfers voor de maand april aangeven dat er zo’n 6 procent minder Britse varkens naar de slacht werden gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.