Home

Achtergrond 197 x bekeken

Brits rapport geeft I&R voor schapen een onvoldoende

De tot nu toe beschikbare apparatuur voor het aflezen van elektronische oormerken voor schapen en lammeren is niet betrouwbaar.

Vooral in slachthuizen blijven de leesapparaten niet goed genoeg te werken waardoor in sommige gevallen slechts de helft van de doorgevoerde dieren worden geregistreerd.

Dat blijkt uit een rapport over de praktijk van de elektronische I&R voor schapen die begin volgend jaar in de EU verplicht wordt. Het rapport is opgesteld in opdracht van de Welshe regering en Hybu Cig Cymru, de vleespromotiedienst voor Wales.

Volgens de onderzoekers laten vooral de beschikbare leesmachines veel te wensen over. "Tenzij elk schaap wordt tegengehouden, zullen sommige dieren niet afgelezen worden." Daarnaast hebben ook veel schapenhouders zelf problemen met de apparatuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.