Home

Achtergrond 169 x bekeken

Brabantse politiek krijgt omstreden brief RWE

Provinciale Staten van Noord-Brabant krijgen vandaag alsnog nadere informatie over de verkoop van energiebedrijf Essent.

Het gaat onder meer om de veelbesproken brief die de Duitse koper RWE op de ochtend van het laatste Statendebat naar het provinciebestuur stuurde over de mogelijkheid dat het bedrijf genoegen zou kunnen nemen met minder dan de eerder afgesproken 80 procent van de aandelen Essent.

Om de documenten was maandag gevraagd door coalitiepartij VVD die meent dat de brief is geschreven om Provinciale Staten op het laatste moment onder druk te zetten. Op basis van de nieuwe informatie wijzigden vijf VVD'ers vrijdag tijdens de extra vergadering hun standpunt over de miljardendeal en ontstond er een meerderheid voor de verkoop van Essent.

VVD-fractievoorzitter Mieke Geeraedts legde maandag uit dat het provinciebestuur een doodzonde heeft begaan als Provinciale Staten onjuist of onvolledig zijn geïnformeerd. In dat geval kan het besluit van vrijdag weer ter discussie worden gesteld, dreigde ze.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.