Home

Achtergrond 210 x bekeken 1 reactie

Bos: ook politici dragen schuld bij crisis

Minister Wouter Bos (Financiën) is "ten volle bereid'' om de schuld die politici dragen bij het ontstaan van de financiële crisis uit te dragen.

Hij maakte dat dinsdag duidelijk in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z. Het zou volgens hem "flauw'' zijn om enkel de schuld bij bankiers te leggen. "Ook politici hebben zaken onderschat'', aldus Bos. Hij benadrukte dat er geen sprake is van ruzie met premier Jan Peter Balkenende die vorige week in een opinieartikel stelde dat de individuele verantwoordelijkheid van mensen de belangrijkste oorzaak is van het ontstaan van de crisis. Bos reageerde daar afgelopen weekeinde op door te stellen dat die analyse niet volledig is omdat ook op de werking van het marktsysteem wat af te dingen valt.

Volgens Bos is het in de aanloop naar verkiezingen, volgende week voor het Europees parlement, normaal dat partijen verschillen uitvergroten en moeten politici elkaar daar de ruimte voor geven. Balkenende schreef het opiniestuk in de ogen van Bos als CDA-leider.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Het heeft ze in ieder geval geen windeieren gelegd

Of registreer je om te kunnen reageren.