Home

Achtergrond 301 x bekeken

Boerensyndicaat tevreden over acties

Het Belgische Algemeen Boeren Syndicaat (ABS) is tevreden over het verloop van de boerenacties tegen de slechte situatie in de varkenshouderij.

Vandaag rond een uur of twee werden de acties beëindigd. Ook enkele resultaten zijn geboekt. Volgens secretaris Guy Depraetere van het ABS zou Westvlees een toezegging hebben gedaan om de prijsvorming van varkens te verbeteren. Directeur-eigenaar Jos Claeys van Westvlees meldt dat hij inderdaad heeft gesproken met het ABS. Hij zegt bereid te zijn de meldtermijn voor varkensleveringen te verlengen tot maandagavond. Zo kunnen varkenshouders beter inspelen op de varkensprijs die vrijdag voor de middag wordt bekend gemaakt. Tot nog toe sluit de meldtermijn vrijdagavond.

Het Boerensyndicaat begon dinsdagavond haar acties met een bezoek aan café La Tourelle in Anderlecht. Daar komen elke week vleesuitsnijders en afnemers samen om de prijs van de varkensdelen te bepalen. Vandaag gingen de varkenshouders in verscheidene plaatsen de straat op met tractoren. Ze trokken in verschillende plaatsen naar slachterijen en vleesverwerkende bedrijven en vroegen aandacht voor hun problemen. Ondermeer slachterijen van Westvlees, Danis en vleeswarenbedrijf Imperial werden met een bezoek vereerd.

Lees ook Belgisch Boerensyndicaat in actie

Of registreer je om te kunnen reageren.