Home

Achtergrond 208 x bekeken 4 reacties

Boeren minder vaak aan het bureau

Boeren hoeven minder vaak aan hun bureau formulieren in te vullen, vindt minister Gerda Verburg (Landbouw).

Ze besloot maandag samen met haar collega's uit andere EU-landen om het mes te zetten in het woud aan regeltjes.

Afspraak is dat aankomend EU-voorzitter Zweden dit najaar een lijst opstelt met concrete Europese landbouwregels die mogen verdwijnen. Verburg kondigde aan zelf actief mee te denken. Ze wil ook zelf maatregelen indienen, zoals bij de controles op bepaalde voorschriften.

Bedoeling is dat de actie de Europese boeren honderden miljoenen euro's bespaart. "Maar het gaat ook om de beleving: al die uren dat de boeren met papierwerk kwijt zijn!'', zei Verburg na EU-beraad in Brussel. "En boeren merken dat ze een probleem hebben als ze maar een kruisje verkeerd zetten. Dat moet niet meer. Ik denk dat we nog in flink wat administratieve lasten kunnen snijden terwijl de regels even effectief blijven.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herman

  Ach...hebben we al meer gehoord. Maar veel administraties worden overgeheveld naar andere organisaties of semi-overheden.

 • no-profile-image

  boerin

  Ben benieuwd .....

 • no-profile-image

  wim

  Hoe vaak heb ik dit al gehoord het worden er in principe alleen maar meer i.p.v. minder , dus hier geld ook eerst zien en dan geloven.

 • no-profile-image

  fred

  Het klinkt natuurlijk prachtig miljoenen besparen, maar dit is op voorhand al een farce. De formulieren en andere vragenlijsten van de overheid worden veelal in de avonden bijgewerkt, omdat er overdag gewerkt moet worden. Het enige wat er voor de boer voordelig is dat we 's avonds een keer normaal kunnen ontspannen net als een ieder ander.

Of registreer je om te kunnen reageren.