Home

Achtergrond 234 x bekeken 1 reactie

Bladluis in bieten gevonden op Zeeuws proefveld

Op het bladluizenproefveld in het Zeeuwse Ovezande zijn bladluizen in suikerbieten aangetroffen.

Dat meldt bieteninstituut IRS. Tevens attendeert het telers erop om bietenpercelen in de gaten te houden. Op het proefveld ging het in de meeste gevallen om de zwarte bonenluis. Groene perzikbladluis is niet aangetroffen. De bestrijdingsdrempels werden nog niet gehaald.

Op percelen zonder speciaal pillenzaad is een bespuiting rendabel als 50 porcent van de planten bezet is met kolonies van 30 tot 50 zwarte bonenluizen of als er dit moment meer dan twee groene perzikbladluizen per tien planten worden gevonden. De schadedrempel van de groene perzikbladluis ligt veel lager dan die van de zwarte bonenluis.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    "De schadedrempel van de groene perzikbladluis ligt veel lager dan die van de zwarte bonenluis."

    Dat zal wel HOGER zijn lijkt mij.

Of registreer je om te kunnen reageren.