Home

Achtergrond 218 x bekeken 3 reacties

Bijna geen handel in melkquotum

De lont zit niet bepaald in het kruidvat. De quotumhandel is verre van stormachtig. Koopmelk komt al wekenlang niet tot een notering. In tegenstelling tot voorgaande jaren (zie grafiek).

Er is in vergelijking met de laatste weken hooguit iets meer belangstelling voor quotum, maar tot concrete transacties leidt dat niet. Incidenteel is er wat handel voor €17,25 per kg vet.

Het is de slechte melkprijs, die de quotumhandel bijna tot nul reduceert. Zolang daar geen verandering in komt, is er voorlopig geen notering te verwachten.

Dat de quotumprijzen (in geval van transacties) ook niet kelderen, heeft alles te maken met het kleine aanbod.

De komende weken blijft het erg rustig op de quotummarkt. Als er al wat gebeurt, zal dat voor €17,00 per kg vet zijn.

prognose:

nauwelijks handel, geen notering

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Veehouder

  Wat een onzin eigenlijk, het had in theorie al lang onder de 10 cent per % vet moeten zitten!! De Nederlandse veehouders handelen nog teveel uit emotie. Kijk eens in het buitenland en leer van de ondernemers daar.

 • no-profile-image

  jk

  Helemaal mee eens veehouder,maar als er geen handel is kan de prijs ook niet onderuit. Ik denk dat niet kopen een schone zaak is,verkopers komen er nog genoeg met deze lage melkprijzen.

 • no-profile-image

  De tukker oet twente

  Natuurlijk geen handel dus de prijzen blijven stabiel, worden er twee porties verkocht dan zegt de handel de vraag trekt aan dus de prijs gaat omhoog.
  Er komt een forse correctie op de qoutum prijs dit kan niet anders!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.