Home

Achtergrond

Bijna 6000 gevallen van Mexicaanse griep

De Mexicaanse griep is wereldwijd vastgesteld bij 5728 mensen.

Van hen zijn 61 aan de ziekte overleden. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag bekendgemaakt.

De Verenigde Staten zijn het zwaarst getroffen. In dat land is de ziekte gevonden bij meer dan drieduizend mensen. Dinsdag ging de WHO nog uit van ongeveer 2600 Amerikaanse griepgevallen. De ziekte heeft in vier landen levens geëist: Mexico, de Verenigde Staten, Canada en Costa Rica.

Van de Europese landen heeft Spanje het hoogste aantal besmettingen. De WHO sprak nog van 98 besmettingen, maar sindsdien heeft het Spaanse ministerie van Gezondheid twee nieuwe griepgevallen bekendgemaakt. Meer dan twintig Spaanse griepzieken hebben het virus niet in Mexico opgelopen. In totaal is de Mexicaanse griep opgedoken in 33 landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.