Home

Achtergrond 184 x bekeken 3 reacties

Bewuste eter heeft gebrek aan informatie

Bijna de helft van de Nederlanders vindt het belangrijk te weten hoe belastend zijn keuze voor bepaalde voeding is voor het klimaat.

Deze consumenten willen ook best rekening houden met de gevolgen van hun eetgedrag voor het milieu, maar ze vinden de beschikbare informatie daarover ontoereikend. Dat meldde het Voedingscentrum Nederland vandaag op basis van onderzoek dat de instelling heeft laten doen door het bureau Motivaction.

De gebrekkige informatie die het lastig maakt in de winkel een bewuste keuze te maken, brengt met zich mee dat de consument is aangewezen op zijn eigen inschatting en kennis en daar gaat het nog wel eens mis. Zo blijkt uit het onderzoek onder ruim duizend Nederlanders van 18 tot 65 jaar dat consumenten 'vergeten' dat de productie- en bereidingswijze en transport van invloed zijn op de klimaatbelasting van voeding.

Het Voedingscentrum lanceert binnenkort een campagne om het bewustzijn van consumenten over eten en klimaat te vergroten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  paul

  dat betekent dat meer dan de helft het niet belangrijk vind.

 • no-profile-image

  gert

  iedereen een bijsluiter in het restaurant en snackbar

 • no-profile-image

  Benny Wijs

  Het meerendeel heeft aan een ding genoeg......
  De prijs!

Of registreer je om te kunnen reageren.