Home

Achtergrond 184 x bekeken

Bewoners probleemwijken blijven zich onveilig voelen

Ondanks de aanpak van de problemen in de vijf zogeheten krachtwijken in Utrecht blijven bewoners zich onveilig voelen en is de overlast van jongeren niet afgenomen.

Toch is de toekomstverwachting van Hoograven, Kanaleneiland, Ondiep, Overvecht en Zuilen-Oost positief en zijn alle projecten in het kader van de wijkactieplannen goed begonnen.

Dat concludeert de gemeente Utrecht in de monitor Krachtwijken 2009 die vandaag is gepresenteerd. De aanpak van de probleemwijken begon in september 2008. In elke wijk heeft de gemeente projecten opgestart gericht op veiligheid, jeugd, werk, wonen en leefbaarheid. Zo zijn er in alle wijken nu straatcoaches actief, hebben woningcorporaties camera's en intercoms geïnstalleerd bij woningen en worden bewoners gestimuleerd met eigen initiatieven te komen om hun wijk te verbeteren.

De projecten op het gebied van werk komen nog niet erg van de grond, aldus de gemeente. Ook wil de gemeente meer aandacht besteden aan het realiseren van maatschappelijke ruimtes voor onder anderen ouderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.