Home

Achtergrond 221 x bekeken

Beroepsonderwijs en bedrijven vinden elkaar niet

De samenwerking tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven verloopt niet soepel.

Ondanks veel maatregelen en subsidies vinden beide partijen elkaar maar moeilijk. Hun samenwerking is niet dynamisch, hoewel de partners het beste met elkaar voor hebben.

Dat concludeert econoom Ineke Delies, die volgende maand aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) promoveert op een onderzoek onder ruim vierhonderd scholen en bedrijven. Delies was zelf jarenlang directielid van een ROC en is verbaasd over haar eigen bevindingen. ”De ROC’s denken te veel in commerciële relaties, maar die zijn veel minder belangrijk voor de school dan ze directie zelf wel denkt”, aldus de promovenda.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.